Data-driven, decentralized clinical trials

A Decentralized Trial Platform that offers you a seamless and integrated experience to connect patients, sites, and clinical trial teams.

Resources

Medable provides decentralized trials, delivered on a global platform to unify clinical trial solutions

Company

On a mission to reduce clinical trial timelines by 50%

Privacy Policy Statement

Terms of privacy policies

    Adatvédelem

     

     

    SZOLGÁLTATÁSAINK ÉS WEBOLDALAINK HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELE, HOGY ELFOGADJA A JELEN ADATVÉDELMI IRÁNYELV FELTÉTELEIT.

    Medable, Inc.

    A Medable, Inc. áttekintése

    A Medable, Inc. egy egészségügyi app és elemző platform. A Medable a klinikai kutatáshoz, egészséghez és wellnesshez használt mobilalkalmazási technológiákat kínál ügyfelei számára, akik pedig a Medable platformot és a Medable megoldásokat használják a végfelhasználóikkal való kapcsolattartáshoz. A Medable ügyfelek személyes adatokat és érzékeny személyes adatokat gyűjthetnek a végfelhasználóktól, és ennek során az illető személyes adatokat és az érzékeny személyes adatokat feldolgozhatják, Medable platformon vagy megoldáson tárolhatják vagy kezelhetik. Azon adatok kivételével, amelyeket hiánytalanul összegyűjtöttek és személyazonosításra alkalmatlanná tettek annak érdekében, hogy eltávolítsák az adatok bármely személlyel történő összekapcsolásának lehetőségét (és szükség szerint megfelelő hozzájárulással), maga a Medable közvetlenül nem gyűjt, nem dolgoz fel és nem kezel végfelhasználói adatokat, kivéve, ha kifejezetten az Ügyfél nevében és annak utasítására teszi, aki kezdetben az adatokat gyűjtötte a végfelhasználótól.

    A Medable ügyfelek teljes ellenőrzés alatt tartják a Medable rendszerek segítségével feldolgozott, azokon keresztül továbbított vagy azokon tárolt adatokat. A Medable ügyfelek teljes ellenőrzés alatt tartják az adatkezelést a Medable fiók megszüntetésekor is. A Medable és az ügyfele közötti adatátadáskor a Medable ügyfelek kötelesek letölteni és törölni a rendszeren tárolt adatokat. Ha az ügyfél nem törli az adatokat, a Medable korlátozott ideig megőrzi az adatokat, mielőtt ezeket az adatokat biztonságosan megsemmisítené. A Medable minden észszerű kísérletet megtesz annak érdekében, hogy a megőrzési időszak végén értesítse az ügyfelet az adatok megsemmisítése előtt.

    Adatvédelmi irányelv

    A jelen Adatvédelmi irányelv (a továbbiakban: „Irányelv”) célja, hogy értesítse az alábbiakról:

    • Milyen személyes adatokat gyűjtünk Öntől a weboldalunkon vagy a platformunkon keresztül
    • Milyen nem személyes adatokat gyűjtünk Öntől
    • Hogyan használjuk fel az Öntől gyűjtött információkat
    • A „sütikre” és a kapcsolódó technológiára vonatkozó információk
    • A gyűjtött személyes adatok biztosítása iránti elkötelezettségünk
    • Értesítés az irányelv változásairól
    • Gyerekekkel kapcsolatos irányelveink
    • Hogyan továbbíthatjuk az Öntől gyűjtött információkat
    • Mennyi ideig őrizhetjük meg az Öntől gyűjtött információkat
    • Az Öntől gyűjtött információkkal kapcsolatos jogai
    • Információk az Egyesült Államokon kívüli személyek számára.

    Ha bármilyen kérdése, panasza vagy észrevétele van az irányelvvel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Medable vállalattal a privacy@medable.com e-mail-címen.

    A Medable, Inc. („Medable” vagy „mi” vagy „minket”) elkötelezett a Medable weboldal („weboldal”) vagy a Medable platform (a „platform”) felhasználóinak az adatvédelme iránt. Az adatvédelmi irányelv ismerteti azokat az információkat, amelyeket a weboldalon és/vagy a platformon keresztül gyűjtünk, azt, hogy hogyan használjuk őket, és hogyan védjük ezen információk titkosságát és biztonságát. A weboldal elérésével vagy az adatok tárolására és továbbítására szolgáló platform használatával jelzi, hogy egyetért az Adatvédelmi irányelvvel. Ha nem ért egyet az Adatvédelmi irányelv bármelyik feltételével, akkor ne lépjen fel a weboldalra, ne használja a platformot, és ne szolgáltasson információkat a Medable számára.

    1.1 A Medable által gyűjtött és használt információk: Medable platform

    A platform célja, hogy megkönnyítse a betegekkel kapcsolatos orvosi információk tárolását és továbbítását az orvosoknak és bizonyos más személyeknek, és ezen orvosi információk magában foglalják a betegek személyazonosításra alkalmas információit (personally identifiable information, „PII”), ideértve a védett egészségügyi információkat (protected health information, „PHI”) is. A PII magában foglalja, de nem feltétlenül korlátozódik azon információkra, amelyeket fel lehet használni betegei azonosításához (például név vagy cím, betegszám vagy orvosi feljegyzés száma stb.), és amelyek (a) a beteg korábbi, jelenlegi vagy jövőbeni fizikai vagy mentális egészségére vagy állapotára, (b) a beteg számára biztosított egészségügyi ellátásra, vagy (c) a beteg számára biztosított egészségügyi ellátás korábbi, jelenlegi vagy jövőbeni kifizetésére vonatkozik. Szolgáltatásai nyújtása során a Medable fogadhat és létrehozhat olyan feljegyzéseket, amelyek tartalmazzák a betegei PII-jét. A Medable-nek törvény által előírt kötelessége a PII-k titkosságának és biztonságának védelmére irányuló intézkedések megtétele, valamint a Medable vállalattal kötött szerződése feltételeinek betartása. A platform fiók- és egyéb információkat is gyűjt Önről, mint a platform felhasználójáról. Ezek az információk tartalmaznak személyes adatokat Önről és a platform használatáról.

    1.2 A Medable által gyűjtött és használt információk Medable weboldal

    Időnként személyes adatokat gyűjtünk weboldalunkon keresztül.

    2.0 Hogyan használjuk fel az Öntől összegyűjtött információkat?

    A weboldalon vagy a platformon keresztül egy adott célra gyűjtött személyes adatokat csak az illető célra mentjük és használjuk fel, kivéve, ha beleegyezett abba, hogy néhány más célra is felhasználhassuk őket, a jelen irányelvben leírtak szerint.

    Az Öntől gyűjtött személyes adatokat általában az alábbiakhoz használjuk fel:

    • hogy technikai támogatást, ügyfélszolgálatot és fiókkarbantartást biztosítsunk Önnek;
    • hogy megismerjük, mit szeret, ennek megfelelően személyre szabhassuk tapasztalatait, és javítsuk a weboldalakat és más termékeinket/szolgáltatásainkat;
    • hogy e-maileket küldjünk azon tagjainknak, akik szeretnének tőlünk e-mailt kapni;
    • hogy biztosítsuk fiókja és üzleti tevékenységünk biztonságát;
    • hogy megelőzzük vagy felderítésük a weboldalunkkal való csalást vagy visszaélést; és
    • hogy megfeleljünk a vonatkozó jogszabályoknak, például egy bíróság vagy szabályozó testület kérésére történő reagálás során, ha azt törvényszerűen nyújtják be.

    A személyes adatok fent leírt célokra történő feldolgozásának jogi alapja általában az, hogy hozzájárulását adta. Ugyanakkor más jogi alapokra is támaszkodhatunk, például amikor az adatfeldolgozás jogos üzleti érdekeink miatt és a vállalat jogi kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges.

    3.0 A weboldal vagy a platform által használt technológiák.

    A platform különféle felhasználói nyomkövető mechanizmusokat használhat, amelyek ismertetik az Ön weboldal- vagy platformhasználatát, valamint a Medable és mások által a weboldalon vagy a platformon keresztüli megkeresésekre adott válaszait.

    4.0 Információk a sütikről és a kapcsolódó technológiáról

    A Medable weboldal, valamint az ehhez hasonló weboldalak egyes szolgáltatásai és hirdetései tartalmazhatnak „sütiket”. A süti egy olyan adatdarab, amelyet elküld a böngészőjének, amely a számítógépén tárolja a sütit, ha böngészője engedélyezi a sütik elfogadását.

    A legtöbb internetböngésző lehetővé teszi a sütik törlését a számítógépe merevlemezéről, a sütik elfogadásának blokkolását, vagy a sütik tárolása előtti figyelmeztetést. A sütik kezelésével kapcsolatos további információkért olvassa el a böngésző utasításait vagy a „Súgó” képernyőt. Felhívjuk figyelmét azonban, hogy ha letiltja a sütiket, akkor előfordulhat, hogy a weboldal és a szolgáltatások egyes részei nem működnek megfelelően.

    A Medable nem ellenőrzi a sütiket a harmadik féltől származó hirdetésekben, és arra kéri a látogatókat, hogy ellenőrizzék a hirdetők és/vagy a hirdetési szolgáltatások adatvédelmi irányelveit, hogy megismerjék a sütik és más technológiák azon felek általi használatát. A weboldalainkon megjelenő hirdetéseket külső hirdető cégek is kézbesíthetik Önnek. Ezek a vállalatok felhasználhatják az ezen és más webhelyeken tett látogatásainak adatait annak érdekében, hogy ezen a webhelyen és más webhelyeken hirdetéseket tegyenek az Ön számára érdekes árukról és szolgáltatásokról.

    Általános, összesített, demográfiai és nem személyes információkat gyűjtünk. Nem törekszünk arra, hogy sütikkel vagy más módon azonosítsuk Önt az Ön hozzájárulása nélkül. Az ilyen típusú névtelenített, összesített profilozási és munkamenetadatok tartalmazhatnak olyan információkat, amelyeket felmérések, szavazások, stb. útján adott meg nekünk, de az Ön hozzájárulása nélkül semmilyen személyes adathoz nem köthetőek. Tartalmazhat összesített névtelenített információkat a webhely használatáról, a böngésző típusáról, az eszköz típusáról és az ügyfélkörről.

    Sok esetben a Medable automatikusan gyűjt bizonyos információkat weboldalai és szolgáltatásai használatáról. A Medable összegyűjtheti többek között az Ön által használt internetböngésző vagy számítógépes operációs rendszer típusára, az internetszolgáltatója domain nevére, a weboldalakon keresztüli „kattintási útvonalára”, valamint az adott látogatását megelőző vagy azt követő, kapcsolódó webhelyre vagy hirdetésre vonatkozó információkat. Ennek érdekében a Medable sütiket és más technológiákat használhat.

    5.0 Elkötelezettségünk a gyűjtött személyes adatok védelme érdekében.

    Míg a Medable óvintézkedéseket tesz a weboldala és az ügyféladatbázisok esetleges megsértése ellen, egyetlen webhely- vagy internetes továbbítás sem teljesen biztonságos. Következésképpen a Medable nem tudja garantálni, hogy jogosulatlan hozzáférés, hekkelés, adatvesztés vagy egyéb megsértés soha nem fordul elő. A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA A VÁLLALATI WEBHELYEKET ÉS SZOLGÁLTATÁSOKAT.

    A vállalat arra buzdítja, hogy őrizze meg személyes adatai biztonságát egy erős jelszó használatával, a jelszavak rendszeres cserélésével, minden fiókjához vagy kapcsolatához más-más jelszó használatával, a használat befejezését követően a felhasználói fiókból történő kijelentkezéssel, és a böngészője bezárásával.

    6.0 A PHI biztonsága a Medable platformon.

    Ha a Medable információkat gyűjt a platformon keresztül, ideértve a PII-t is, akkor általánosan elfogadott ipari szabványokat követ a feltöltött PII védelme érdekében, és megfelel a HIPAA adatvédelmi szabványoknak. A Medable titkosítási technikákat és hitelesítési eljárásokat használ, többek között az adatai biztonságának fenntartására, valamint a felhasználói fiókok, eszközök és rendszerek jogosulatlan hozzáférés elleni védelmére. Az információkat azáltal is védjük, hogy szervereink olyan biztonságos részére helyezzük, amelyhez csak bizonyos képzett munkatársak és a Medable más megbízottjai férhetnek hozzá.

    Ne feledje azt sem, hogy az alkalmazott biztonságtól függetlenül, sem az interneten történő adatátvitel, sem az adattároló létesítmény nem 100%-osan biztonságos. Bár törekszünk az adatai védelmére, nem tudjuk biztosítani vagy garantálni az ilyen információk biztonságát.

    Ha bármilyen kérdése merül fel a biztonsággal kapcsolatban, forduljon a Medable-höz a privacy@medable.com e-mail-címen.

    7.0 Az Adatvédelmi irányelv betartása és módosítása.

    A Medable betartja a jelen Adatvédelmi irányelv rendelkezéseit, míg az hatályban van. Ez a jelenlegi Adatvédelmi irányelv a fent meghatározott napon lép hatályba, és addig marad érvényben, amíg a Medable le nem cseréli.

    A Medable fenntartja a jogot arra, hogy bármikor megváltoztassa az Adatvédelmi irányelv feltételeit, feltéve, hogy a változások összhangban vannak a vonatkozó jogszabályokkal. Ha a Medable megváltoztatja ezt az Adatvédelmi irányelvet, az új feltételek vonatkoznak minden információra, beleértve a PII-t is, amelyet kezel, beleértve a PII-t és más olyan információkat is, amelyet a módosítások elvégzése előtt hoztak létre vagy szerzett meg. Ha a Medable megváltoztatja ezt az Adatvédelmi irányelvet, az új Adatvédelmi irányelvet az alábbi weboldalán teszi közzé: https://www.medable.com/hu-hu/privacy-policy-statement.

    A webhely felkeresésével vagy a platform használatával vállalja, hogy elfogadja a jelen Adatvédelmi irányelv módosított változatáról történő elektronikus értesítéseket és/vagy posztolásokat a Medable weboldalán, és beleegyezik abba, hogy az ilyen elektronikus értesítések vagy posztolások értesítést jelentenek az Ön számára a jelen Adatvédelmi irányelv módosított változatáról.

    8.0 Irányadó jogszabályok.

    A különböző országok törvényei és rendeletei eltérő (és akár ellentmondásos) követelményeket írnak elő az internetre és az adatvédelemre vonatkozóan. Azok a szerverek, amelyek a platform és a Medable szolgáltatását világszerte elérhetővé teszik, az Egyesült Államokban találhatók. A platformon és a Medable szolgáltatásával kapcsolatos minden ügyet Kalifornia állam törvényei szabályozzák, anélkül, hogy hivatkoznának annak jogszabályi ellentmondásaira, amelyek azt eredményeznék, hogy a platformra más joghatóság alá tartozó törvények vonatkozzanak. Felhívjuk figyelmét, hogy előfordulhat az Ön által megadott információk Egyesült Államokba történő továbbítása, és a platform és/vagy a Medable szolgáltatás igénybevételével, vagy a Medable számára információk megadásával, ideértve a PII-t is, engedélyezi ezt az átadást.

    9.0 Gyermekekre vonatkozó irányelveink.

    Betartjuk a gyermekek online adatvédelméről szóló törvényt és az összes többi, gyermekekre és az internetre vonatkozó törvényt és rendeletet. A Medable webhelye és szolgáltatásai nem célozzák meg a 18 év alatti gyermekeket.

    9.1 18 év alatti gyermekek

    Ha 13 évesnél fiatalabb vagy, akkor nem használhatod a Medable weboldalt, és nem regisztrálhatsz előfizetési szolgáltatásra, és semmit sem vásárolhatsz a webhelyen keresztül. A törvényben előírtak kivételével a Medable a törvényes gondviselő írásbeli hozzájárulása nélkül nem gyűjt, tárol és továbbít tudatosan semmilyen, 13 évesnél fiatalabb gyermekektől származó személyes adatot.

    9.2 Információk a szülők/gondviselők számára

    A Medable arra buzdítja a szülőket és a gondviselőket, hogy töltsenek időt a gyermekeikkel online, hogy megismerjék az interneten, beleértve a weboldalunkon is, elérhető tartalmakat. A szülőknek és a gondviselőknek rendszeresen ellenőrizniük kell gyermekeik e-mail és más online kommunikációit és tranzakciós jellemzőit. Beszerezhetők olyan ellenőrző eszközök online szolgáltatásoktól és szoftvergyártóktól, amelyek elősegítik a biztonságos online környezet biztosítását a gyerekek számára.

    Ha Ön olyan szülő vagy gondviselő, aki rájött, hogy gyermeke személyes adatait az Ön hozzájárulása vagy beleegyezése nélkül megadta, észszerű lépéseket teszünk az Ön kérésére ezen információk eltávolítására a vállalati adatbázisból. A gyermeke adatainak eltávolításához kérjük, küldjön nekünk egy e-mailt a support@medable.com címre, és feltétlenül adja meg üzenetében a kapcsolattartási adatait.

    10.0 Hogyan adjuk át az Öntől gyűjtött személyes adatokat?

    Ha személyes adatokat adott meg nekünk egy adott célra, akkor átadhatjuk az Ön adatait más vállalatoknak, amelyeket megbíztunk azzal, hogy segítsünk nekünk kérésének teljesítésében. Ide tartoznak többek között a végrehajtók, a számlázási szolgáltatások, a tranzakciókezelők, a hiteligazoló szolgáltatások és más külső szolgáltatók. A bűnüldözők vagy más alkalmas harmadik felek számára is átadhatjuk az Ön személyes adatait, bűnügyi vizsgálatokkal, csalások kivizsgálásával, a szellemi tulajdonjogok megsértése vagy más gyanús illegális tevékenységekkel kapcsolatban, vagy a vonatkozó törvények által előírt egyéb módon, vagy amint azt saját belátásunk szerint szükségesnek tartjuk a vállalat jogos és üzleti érdekeinek védelme érdekében.

    Időnként általános, demográfiai vagy összesített (nem személyes) információkat osztunk meg harmadik felekkel a felhasználói bázisunkkal kapcsolatban, ám ezek az információk nem tartalmaznak személyes adatokat.

    Személyes adatait akkor is átadhatjuk, ha a vállalat a személyes adatai felhasználásával kapcsolatos összes jogát és kötelezettségét csőd, egyesülés, felvásárlás, a vállalat összes vagy szinte összes tulajdonának eladása esetén egy későbbi tulajdonosnak, vagy kezelőnek átadja, illetve ezekhez hasonló esemény bekövetkezésekor.

    Amennyiben összesített névtelenített adatokat gyűjtünk, ezeket az adatokat és az összesített névtelenített adatokból származó információkat átadhatjuk üzleti partnereinknek.

    A Medable NEM értékesíti és nem adja bérbe a PII-t vagy bármilyen más, Ön által megadott információt, és ezeket az információkat harmadik feleknek sem adja át kereskedelmi vagy más célokra.

    A Medable nem adja át az Ön PHI-jét harmadik fél számára, kivéve, ha azt a vonatkozó üzlettársi megállapodás megengedi vagy előírja, vagy amennyiben Ön a platform használatával közvetlenül átadja.

    11.0 Személyes adatok megőrzése

    A személyes adatokat addig őrizzük meg, amíg az észszerűen szükséges a fent felsorolt célokhoz, vagy amíg azt a vonatkozó jogszabályok előírják. A vonatkozó megőrzési időszakokkal kapcsolatos bővebb felvilágosításért forduljon hozzánk.

    12.0 Az Ön jogai

    Ha nem akar tőlünk e-mailt kapni, akkor „leiratkozhat” azok küldéséről a weboldalainkon tagként való regisztrációja során, vagy minden alkalommal, amikor információt kérünk Öntől. Ha meggondolja magát és nem szeretne több e-mailt kapni tőlünk, azt is választhatja, hogy az ilyen e-mailekben ismertetett lépések végrehajtásával iratkozik le.

    Személyes adatainak törléséhez vagy szerkesztéséhez kérjük, kövesse a weboldalak útmutatásait. Ha bármilyen kérdése van a személyes adataival kapcsolatban, vagy szeretné megerősíteni az adataival kapcsolatos törlést vagy leiratkozást, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a privacy@medable.com e-mail-címen. Kérjük, adja meg elérhetőségi adatait, beleértve a fiókja belépési adatait, az e-mai-címét és a visszahívási telefonszámát is, hogy szükség esetén kapcsolatba léphessünk Önnel a folyamat támogatása során.

    Ezenkívül az EGT adatvédelmi törvénye számos jogot biztosít e joghatóságokban az egyének számára, ideértve a személyes adataikhoz való hozzáféréshez és kezelésük megtagadásához való jogot is. Ezen jogok gyakorlásával kapcsolatos bővebb tájékoztatáséért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a privacy@medable.com e-mail-címen. Az EGT-ben élő személyeknek jogukban áll továbbá panaszt benyújtani az illetékes adatvédelmi hatósághoz, ha úgy vélik, hogy személyes adataikat nem az vonatkozó adatvédelmi törvényekkel összhangban kezelik. Azt javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen kérdése vagy panasza van a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban. Jogában áll azonban közvetlenül kapcsolatba lépni az illetékes felügyeleti hatósággal, amelynek elérhetőségei megtalálhatók a http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm weboldalon.

    13.0 Információk az Egyesült Államokon kívül élő személyek számára

    Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatait átadhatjuk az EGT-n kívüli szolgáltatóinknak. Ilyen körülmények között – a vonatkozó jogszabályok előírása szerint – biztosítjuk, hogy adatvédelmi jogait megfelelő technikai, szervezeti, szerződéses vagy egyéb törvényes eszközökkel megfelelően védjék. Személyes adatainak és adatvédelmi jogainak ilyen körülmények között történő védelme érdekében bevezetett óvintézkedésekkel kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a privacy@medable.com e-mail-címen.

    14.0 Értesítés

    A Medable támaszkodik ügyfele azon nyilatkozatára, akinek a nevében kezeli a személyes adatokat, hogy beleegyezést szerzett az ilyen végfelhasználóktól. Az ilyen hozzájárulás megszerzésekor az ügyfél felel a végfelhasználók teljes körű tájékoztatásáért a személyes adataik gyűjtésének és felhasználásának céljairól, ideértve azon harmadik felek típusait is, akik nem a képviselői, és akik számára átadják az illető adatokat, ha vannak ilyenek, valamint azt is, hogy az egyéneknek milyen módon van lehetősége korlátozni személyes adataik felhasználását és továbbítását.

    Ha az ügyfél erre kéri, a Medable tájékoztatja az egyéneket azokról a célokról, amelyekre az ügyfél személyes adatokat gyűjt és használ fel. A Medable átadja azon nem képviselő harmadik felek típusait is, ha vannak ilyenek, akiknek a Medable valamilyen személyes adatot átad, valamint azt is, hogy az egyéneknek milyen módon van lehetősége korlátozni személyes adataik felhasználását és továbbítását.

    A Medable előírja, hogy minden ilyen értesítést érthető nyelven, világosan tegyenek közzé akkor, amikor az embereket először felkérik a személyes adatok megadására, vagy azt követően a lehető leghamarabb, és mindenképpen azelőtt, hogy a Medable az adatokat más célra felhasználná vagy átadná, mint amire eredetileg gyűjtötte.

    15.0 Választási lehetőség

    A Medable az ügyfeleivel együttműködve biztosítja a végfelhasználók számára a lehetőséget, hogy megválaszthassák (leiratkozhassanak) arról, hogy a személyes adatokat a Medable által alkalmazott harmadik fél számára továbbíthassák. A Medable együttműködik ügyfeleivel abban az esetben is, ha valamely személyes adatot az eredetileg engedélyezett céltól eltérő célra szeretnének felhasználni.

    Érzékeny személyes adatok (például rasszbéli vagy etnikai hovatartozásra, politikai vagy vallási meggyőződésekre, egészségi állapotra vagy szexuális irányultságra vonatkozó személyes adatok) esetén vagy a személyes adatoknak az eredetileg engedélyezett céltól eltérő célra történő felhasználásakor a Medable ügyfelének utasításai szerint a Medable együtt fog működni az ügyféllel annak biztosítása érdekében, hogy az információkat harmadik képviselő fél számára csak akkor adják át, ha a végfelhasználó kifejezetten hozzájárult (feliratkozott) az átadáshoz.

    16.0 Harmadik felek részére történő adattovábbítások

    A Medable az EU-ból kapott személyes adatokat csak az ügyfél utasításaival összhangban továbbítja harmadik fél számára.

    A Medable írásbeli megállapodásokat vagy szerződéseket köt minden képviselővel, külső szolgáltatóval és független szervezettel, amelyeknek a Medable személyes adatokat továbbít annak biztosítása érdekében, hogy ezek a szervezetek a Medable vállalatéval azonos szintű adatvédelmet kövessenek.

    Ha a Medable tudomást szerez arról, hogy egy harmadik fél a személyes adatokat ezen irányelvvel ellentétes módon használja fel vagy adja át, a Medable észszerű lépéseket tesz az ilyen adatkezelés vagy -felhasználás megakadályozására vagy leállítására.

    A Medable felel és vállal minden lehetséges felelősséget a személyes adatok harmadik feleknek történő továbbadása esetén.

    17.0 Hozzáférés és biztonság

    Kérésre és az ügyfél utasításaival összhangban a Medable segítséget nyújt a végfelhasználóknak a Medable platformon található személyes adataik elérésében.

    A Medable egyeztetni fog az ügyféllel és a végfelhasználókkal, hogy az egyéni végfelhasználók javíthassák, módosíthassák vagy törölhessék a pontatlan információkat; kivéve bizonyos eseteket, amikor az ilyen hozzáférés biztosítása aránytalan lenne az egyén adatvédelmét érintő kockázatokkal, vagy amikor az más személyek jogait megsértené.

    Nem biztosítanak hozzáférést az orvosi vagy gyógyszerészeti klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos személyes adatokhoz olyan mértékben, amennyiben a személyes adatokhoz való hozzáférés, azok továbbítása, törlése vagy módosítása veszélyeztetné a vizsgálat integritását, vagy ha ellentétes lenne a jogszabályi követelményekkel.

    A Medable óvintézkedéseket tesz a személyes adatok védelme érdekében az adatok elvesztése, az azokkal való visszaélés és az illetéktelen hozzáférés, az adatok átadása, megváltoztatása és megsemmisítése ellen. Ezek az óvintézkedések magukban foglalják az adattöbbletet, valamint a fizikai és logikai biztonság és a hozzáférési ellenőrzések alkalmazását.

    18.0 Az adatok integritása

    A Medable az ügyfele azon nyilatkozatára támaszkodik, hogy a Medable birtokában lévő személyes adatok relevánsak ahhoz a célhoz, amelyre fel kívánják használni őket. A Medable az adatokat az ügyfél utasításainak megfelelően használja fel.

    A Medable észszerű lépéseket tesz annak biztosítása érdekében, hogy a platformjaira bevitt személyes adatok megőrizzék eredeti jelentőségüket, pontosságukat, hiánytalanságukat, valamint aktualitásukat.

    A Medable titkosságért és adatvédelemért felelős csapata időszakonként felülvizsgálja és megfelelési auditokat végez a vonatkozó adatvédelmi gyakorlatokkal kapcsolatban a betartásuk ellenőrzése érdekében.

    A Medable vezetősége orvosolni fogja a jelen irányelv be nem tartásából adódó problémákat.

    19.0 A viták rendezése

    A Medable elkötelezi magát az EU adatvédelmi hatóságaival (data protection authorities, DPAs) való együttműködés mellett. Ha a végfelhasználó nem kap időben visszaigazolást panaszára a Medable-től vagy annak ügyfelétől, vagy ha a Medable, mint végfelhasználó, a panaszát nem kielégítően intézte, kérjük, további információkért vagy panasz benyújtásához vegye fel a kapcsolatot az EU DPA-kal.

    20.0 További értesítések:

    • Az egyének kérhetnek hozzáférést a személyes adataikhoz, vagy kérhetik személyes adataik felhasználásának és továbbításának korlátozását a Medable ügyfelek felé, akik személyes adataik adatkezelői. Az ügyfél utasításaival és a vonatkozó törvényekkel összhangban a Medable segítséget nyújt ügyfeleinek az ilyen kérések megválaszolásában.
    • Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy a Medable–nek a hatóságok törvényes kéréseire válaszul esetleg továbbítania kell a személyes adatait, ideértve a nemzetbiztonsági vagy a bűnüldözési követelmények teljesítését is.

    21.0 Végrehajtás

    A Medable együtt fog működni azon EU-tagállamok DPA-ival, ahol foglalkoznak a panaszok kivizsgálásával és megoldásával, és betartja a DPA-k által adott tanácsokat.

    Bármely Medable alkalmazott, aki a Medable szerint megsérti ezt az irányelvet, fegyelmi eljárás alá vonható, ami akár felmondással is járhat.